srijeda, 14. siječnja 2015.

Kinder Pinguinić



Sastojci:

kore


10 svježih jaja

200 g šećera
2 paketića vanilin šećera
5 žlica baby griza (pšenična krupica)
5 žlica brašna

5 žlica gorkog kakaa

5 žlica bagremovog meda
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
50 ml mlijeka
270 ml ulja

fil


700 ml slatkog vrhnja

1 paketić želatine
50 ml mlijeka
2-3 žlice bagremovog meda
pola žličice arome vanilije (radila sam domaću, sa mahunama vanilije u votki)

1. glazura (za fil)


120 g čokolade za kuhanje

70 g maslaca
1 žlica vode
2. glazura (na kolaču)
220 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
3 žlice ulja
1 žlica vode
1 žličica meda


Priprema:


1. Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom.... tucite nekoliko

minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Prosijati brašno,
prašak, kakao i dodati griz. Umiješati ih drvenom kuhačom naizmjenično sa mlijekom i
uljem, zadnje umiješati snijeg od bjelanaca. Pufnasto.
2. Uliti u 2 lima za pečenje (veći, četvrtasti) obložene pek papirom.
3. Peći zajedno u pećnici s ventilatorom na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13
minuta.
4. Izvaditi i pustiti da se hlade.... pokrivene čistim kuhinjskim krpama.
5. Pripremiti 1. glazuru - sve sastojke istopiti (nikako zakuhati) na parnoj kupelji (tj. na
pari) uz stalno miješanje.
6. Staviti na stranu neka se malkice ohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno
slatko vrhnje, izmiksati u šlag, dodati pripremljenu želatinu, mlijeko, med i vanilin
esenciju.
7. Pola kreme premazati po prvom biskvitu. Glazuru ohlađenu do sobne temperature
lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak
da očvrsne.
8. U međuvremenu pripremiti 2. glazuru - na isti način kao i prvu! Bitno je da smjesa ne
zakuha, već se lagano istope i prožmu svi sastojci uz stalno miješanje - uspjeh
zagarantiran. Najbolje na pari. Ili u MW.
9. Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po
žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude
skroz ujednačeno - nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu.
10.Drugi biskvit izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo
odlijepite pek papir i prelijte čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i
do sada.
11.Kolač rashladite i režite opet istim nožem - umočenim u vruću vodu.

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar