Pages - Menu

nedjelja, 11. siječnja 2015.

Crnac bez jaja

Otkad mi je prijateljica dala recept za ovaj odličan kolač, skoro da i ne pečemo druge kolače. Svi su oduševljeni njime, a pogotovo djeca. Recept je jednostavan, a kolač je najbolji dok je još topli. Ovo je definitivno najbolji čokoladni kolač koji sam ikad jela.


Sastojci:

Za biskvit:
3 jogurta (3×180 g)
300 g Pšeničnog glatkog brašna
Podravka
250 g šećera
120 ml ulja
25 g kakaa
2 žličice Sode bikarbone Dolcela
maslac za premazivanje lima

Za glazuru:
150 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
120 g šećera
120 ml mlijeka

Priprema:

1. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom
2-3 minute.
2. Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici
zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

3. Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i
mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
4. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.
Savjet
Ovaj recept sam dobio od svoje tete, koja ga je dobila od svoje prijateljice. Često ga radim
i svi su ludi za ovim kolačem. Ali dosta je i kaloričan pa po želji možete smanjiti količinu
šećera i ulja.
 Ukoliko Vam se žuri, tada možete koristiti mjericu od jogurta pa će ona iznositi 3 jogurta,
3 čaše od jogurta brašna, 2 šećera, 1 ulja, 3 velike žlice kakaa, 10 žlica mlijeka.

Nema komentara:

Objavi komentar