subota, 10. siječnja 2015.

ČOKO - MASCARPONE TORTA

Moja idealna kombinacija mascarpone sira, čokolade i lješnjaka. Nešto kao fererro torta.


Sastojci :

BISKVIT:
 130g margarina   300g šećera  3 jaja   120ml mlijeka   50g gorkog kakaa   2 žlice čvrstog jogurta   1/2 praška za pecivo   140g brašna   1 vrećica pudinga od lješnjaka  MASCARPONE KREMA:


 500g mascarpone sira   200ml vrhnja za šlag   1 kremfix   50g šećera u prahu  ČOKO-LJEŠNJAK KREMA 
200ml vrhnja za šlag   80g čokolade sa komadićima lješnjaka   100g čokolade za kuhanje  JOŠ 

POTREBNO: 200ml vrhnja za šlag za premazati tortu   još jedna količina ČOKO- LJEŠNJAK kreme za preliti tortu

Priprema:

BISKVIT: brašno, prašak za pecivo, kakao i puding prah pomiješati.  U drugoj posudi izmiješati margarin i šećer, dodati jaja i dobro izmiješati. 
Zatim dodati pola količine brašna sa pudingom i pola količine mlijeka, izmiješati te dodati drugu polovicu brašna i mlijeka. Na kraju dodati jogurt i sve dobro izmiješati. 
Smjesu  izliti na podmazan i pobrašnjen kalup promjera 28cm.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 min.
Ohlađen biskvit izvaditi iz kalupa, prerezati i jedanu polovicu staviti na tanjur za torte i oko njega staviti obruč. 


MASCARPONE KREMA: Vrhnje za šlag sa kremfixom umutiti u čvrsti šlag i dodati mascarpone i šećer te lagano izmiješati( ne predugo).

ČOKO- LJEŠNJAK KREMA: Obje čokolade otopiti u vrhnju za šlag na pari. Ostaviti da se ohladi.

SLAGANJE TORTE: 

Prvu polovicu biskvita pošpricati mlijekom i staviti pola mascarpone kreme. Na nju staviti čoko- lješnjak kremu pa drugu polovicu mascarpone kreme. Na kraju staviti drugu polovicu biskvita, pošpricati mlijekom i ostaviti par sati u frižideru da se kreme stisnu( a može i preko noći).
Kada se kreme dobro stisnu, maknuti obruč, premazati tortu sa šlagom i preliti čoko-lješnjak kremom.

VAŽNO: Znači treba nam dupla količina ČOKO-LJEŠNJAK KREME. Ne treba raditi odmah duplu količinu jer torta se preljeva kada se sve dobro ohladi, stisne, a to se može napraviti i drugi dan.

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar