Sastojci:
6 jaja
150 gr sjeckanih oraha
300 gr + 6 kasika secera
2 pudinga od vanile
8 dl mlijeka
12 kasika brasna
200 gr eurokrema
300 gr plazma keksa
100 gr cokolade
375 gr margarina
1 kasika ulja
2 slaga
Priprema:
1. Kora
Umutiti bjelanca sa sest kasika secera i dodati 4 kasike brasna i kasiku ulja. Pleh
namazati posuti sjeckanim orasima i preko njih izliti koru. Peci na 200 stepeni da blago
porumeni. Ohladjenu koru okrenutu orasima na gore premazati eurokremom.
2. Fil
Zumanca, secer, osam kasika brasna i puding skuvati s mlijekom. Kad se ohladi sjediniti
sa umucenim margarinom i podjeliti na dva djela.
U jedan dodati cokoladu. Filovati koru zutim filom, poredati keks natopljen u mlijeku
zatim staviti cokoladni fil, pa slag.
3. Ja obicno stavim u zuti fil kokosa a u smedji oraha, onako od oka.
Izvor:(coolinarika.com)
Nema komentara:
Objavi komentar