Sastojci:
400 gr makarona
300 gr šampinjona
proizvoljne količine pureće šunke,sira,parizera,suhog
mesa,kečapa
po ukusu origana,soli,vegete
malo margarina
Preliv:
2 jajeta
1 čaša jogurta ili vrhnja za kuhanje
malo soli
Priprema:
1. Makarone skuhati u slanoj vodi, procijediti, isprati hladnom vodom. Dodati na kockice
rezanu pureću šunku, suho meso, rendan parizer, na kockice isjeckan sir, malo kečapa i
origana. Na malo ulja prodinstati šampinjone narezane na listiće, posoliti i njih, takođe,
dodati.
2. Sve dobro sjediniti,pa sipati u vatrostalni sud, premazan sa malo margarina.
3. Premazati kečapom, naribati malo sira.
4. Umutiti jaja i jogurt (ili vrhnje za kuhanje), posoliti, pa preliti preko sira. Preko naribati
još malo sira,posuti origanom.
5. Zapeći u pećnici zagrijanoj na 200 C.
Posluživanje:
Poslužiti toplo!
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar