četvrtak, 22. siječnja 2015.

Tufahije(orginal recept)


Sastojci:

8 jabuka srednje veličine (oko 1,5
kg)
200 g šećera
80 g oraha
1 bjelance
1 limun
1 Šlag hit Dolcela
1 l vode
2 Vanilin šećera Dolcela

Priprema:

1. Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
2. Jabuke stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin
šećer i limunov sok.

3. Kuhane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup
prokuha, procijedite ga i ostavite neka se ohladi.
4. Kuhane jabuke koje ste nadjenuli mješavinom tučenog bjelanca, mljevenih oraha i
vanilin šećera posložite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.
5. Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.
Posluživanje
Prije posluživanja na tufahije stavite po žlicu šlaga.

Savjet

Umjesto jabuka možete koristiti kruške.

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar