Sastojci:
KORE:
6 belanaca
9 kašika šećera
9 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna
GLAZURA:
200g čokolade
1/2 margarina
FIL:
18 žumanaca
22 kašike šećera
22 kašike mleka
2 kašike brašna
100g čokolade
250g margarina
Potrebno je još 150g šlaga umućenog sa 2dl vode ili mleka.
Priprema:
1. Umutiti mikserom belanca, dodati šećer, pa opet dobro izmiksati. Dodati ml. orahe i
brašno, i lagano promešati varjačom. Ispeći takve tri kore, u plehu 35 x 28cm.
2. Čokoladu i margarin otopiti na tihoj vatri pa ohlađene kore premazati.
3. Fil skuvati na pari, i u hladno dodati margarin. Podeliti na dva dela, pa u jedan deo
dodati otopljenu čokoladu.
4. Filovati: kora - žuti fil - čokoladni fil - šlag
5. Moji ukućani vole tanke korice, pa ja tako tortu i pravim. Od ove mase ispečem tri kore,
ali ih posle isečem da bi torta dobila na visini, jer sa tri kore navedenih dimenzija je
preniska.
Izvor:(coolinarika.com)
Nema komentara:
Objavi komentar