Brzo su gotove, još brže nestanu ...
Autor: MASATERA
Sastojci:
Tijesto
1 srednja jabuka, 2 dl kiselog vrhnja,1 jaje,1 ribana korica limuna,5 dag (3 žlice) kristal šećera,1 vanilin šećer,prstohvat soli,1 pecilni prašak, 1 žlica ruma,35 dag ( 20 žlica) glatkog brašna,1 žlica ulja,
5 dag grožđica (po želji),
Ostalo
4 dl ulja,5 dag šećera u prahu,
Priprema:
1. Jabuci oguliti koru i sitno naribati.
2. Dodati kiselo vrhnje, šećer, vanilin šećer i jaje te dobro izmiješati ili miksati spiralnim
nastavcima miksera. Dodati naribanu koricu limuna, rum te dodavati brašno sa pecilnim
praškom. Na kraju dodati žlicu ulja.
3. Ulje zagrijati na srednju temperaturu. Uzeti dvije žlice. Kad je ulje zagrijano, žlice
umočiti u ulje pa jednom žlicom vaditi hrpice tijesta veličine oraha a drugom žlicom
tijesto pogurati u ulje kako bi hrpice bile okruglog oblika i bez "krakova" :).
4. Pržiti sa obje strane do zlatnožute boje pa vaditi i posuti šećerom u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar