Recept namjenjen domaćicama koje vole da prave piroške, ali ne žele dugo vremena da se „zamaraju“ oko tijesta. Tijesto ispadne mekano, ne lijepi se za ruke, dobro se mijesi i ne raspada se.
Ovo tijesto može da se koristi za bilo koju vrstu piroška, za pice i kiflice.
Sastojci:
4 šolje (od 2 dcl) brašna (ponekad i malo više, zavisi od tipa brasna)
2 kašike šećera
1/5 kašičice soli
2 kašike suncokretovog ulja
500 ml mlijeka (može da se zagrije, a i ne mora, probala sam i ovako i onako – rezultat je isti)
kesica suhog kvasca 11 gr.
Priprema:
Sve sastojke pomiješati do homogene smjese. Staviti dobijenu smjesu u najlonsku kesu i ostaviti u frizider na 2 sata. To je to!
Poslije dva sata izvadite tijesto iz frižidera (ako ste ga tamo držali), lagano uvaljajte u brašno i pravite piroške sa bilo kojim filom.
Piroške možete peći na ringli na vrelom ulju, a mozete i u rerni u dobro nauljenoj tepsiji.
Izvor: Uspesnazena.com
0 komentari:
Objavi komentar