subota, 24. siječnja 2015.

Sočni kolač (Dalmatiner kolač)


Sastojci:

Bijela kora:
    6 belanjaka
    6 kasika šećera
    6 kasika brašna
    1 kasika ulja
    pola praška za pecivo

Tamna kora:

    6 žumanjaka
    6 kasika šećera
    6 kasika brašna
    2 kasike kakaa
    5 kasika mleka
    1 kasika ulja
    pola praška za pecivo

Priprema:

Umutiti u posebnim zdjelama oba biskvita, kasikom na pouljen i pobrašnjen lim stavljati naizmjenično kasiku tamnog, kasiku svjetlog biskvita jedno do drugog,dobice se kora kao sahovska tabla ispeci koru i ohladiti. Ja sam pekla u tepsiji 30 x 30 cm oko 20 minuta na temperaturi od 180 C.

Preljev:

    0,3 l mlijeka
    3 kasike šećera
    Prokuvati i vruće preliti po hladnom biskvitu

Krema:

    1 l mlijeka
    3 pudinga od čokolade
    10 kasika šećera
    200 g margarina

Skuvati, u hladno dodati umucen margarin.Na biskvit namazati kremu, ukrasiti sa 0,5 l umucene slatke pavlake ili 3 vrecice slaga i topljenom cokoladom pravite tufnice vece i manje.

Izvor: (fb.stranica Recepti za torte i kolace )

0 komentari:

Objavi komentar