Sastojci:
Bijela kora:
6 belanjaka
6 kasika šećera
6 kasika brašna
1 kasika ulja
pola praška za pecivo
Tamna kora:
6 žumanjaka
6 kasika šećera
6 kasika brašna
2 kasike kakaa
5 kasika mleka
1 kasika ulja
pola praška za pecivo
Priprema:
Umutiti u posebnim zdjelama oba biskvita, kasikom na pouljen i pobrašnjen lim stavljati naizmjenično kasiku tamnog, kasiku svjetlog biskvita jedno do drugog,dobice se kora kao sahovska tabla ispeci koru i ohladiti. Ja sam pekla u tepsiji 30 x 30 cm oko 20 minuta na temperaturi od 180 C.
Preljev:
0,3 l mlijeka
3 kasike šećera
Prokuvati i vruće preliti po hladnom biskvitu
Krema:
1 l mlijeka
3 pudinga od čokolade
10 kasika šećera
200 g margarina
Skuvati, u hladno dodati umucen margarin.Na biskvit namazati kremu, ukrasiti sa 0,5 l umucene slatke pavlake ili 3 vrecice slaga i topljenom cokoladom pravite tufnice vece i manje.
Izvor: (fb.stranica Recepti za torte i kolace )
0 komentari:
Objavi komentar