Pages - Menu

ponedjeljak, 19. siječnja 2015.

RAFAELO OBLATNE - UKUSNE I SOČNE mmmmmm


Pregledala sam sve recepte od kokosa, ali ovakav nisam našla...........

Sastojci :

10 bjelanjaka
300 g šećera
300 g kokosa
150 g brašna

Krema

 700 ml mlijeka
 70 g brašno tip 400 (oštro)
 70 g gustin
10 žumanjaka
100 g šećer
1 želatina 10 g
100 g bijela čokolada
150g maslaca ili ako ne želite maslac
200 ml slatkog vrhnja
ribana bijela čokolada ili po želji kokos
3 lista velikih oblatni

Priprema:

1. stavi u posudu 10 bjelanjaka i dobro izmiksaj sa šećerom, zatim lagano umješaj kuhačom suhe sastojke koje ste dobro sjedinili. smjesu rasporedite na tri, a može i na dvije oblatne i pecite na laganoj temperaturi 15 minuta. ja sam sve tri ispekla odjednom na 160. ispečene kore malo pritisnuti da se ne dižu. (ja sam stavila protvan
)
2. želatinu namočite da nabubri u vodi po uputama na vrećici.za kremu odvojite jedan dio mlijeka i dobro izradite brašno, gustin, žumanjke i šećer, te u laganom mlazu uspite u kipuće mlijeko. kada se smjesa sjedini dodajte čokoladu i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. kada je krema kuhana dodati želatinu u nju i staviti hladiti stalno lagano mješajući da se ne uhvati korica. ja obično stavim posudu u hladnu vodu i mješam lagano 5 minuta dok se ohladi i onda se više ne stvara korica.
3. u skroz hladnu kremu uješati 200 ml ulupanog slatkog vrhnja, a ako ne želite vrhnje možete umjesto njega dodati 150 g maslaca.
4. na svaku koru naneti trećinu kreme. gotov kolač posuti ribanom čokoladom ili kokosom, a tko želi može staviti i glazuru ili čak ulupano slatko vrhnje........ mašti na volju.
5. kore su ispočetka krckave kao puslice, ali nakon nekog vremena popusti i bude mekana. meni je gušt onako krckavo jesti, a vama odvolje.
6. htjela sam još dodati da pečenje kora prilagdite svojoj rerni........... moja ima dosta jak grijač

Izvor: (coolinarika.com)

Nema komentara:

Objavi komentar