srijeda, 21. siječnja 2015.

Pita od sira


Sastojci :

tijesto;
6 žumanjaka
10 dag šećera
1 vanilin šećer
15 dag margarina
5 dag mljevenih oraha
13 dag glatkoga brašna
13 dag oštroga brašna

premaz;
3-4 v.ž marmelade od šljiva
nadjev;
50 dag svježeg sira
15 dag šećera
1 vanilin šećer
5 dag glatkoga brašna
6 bjelanjaka
2 dag korice limuna

Priprema:

1. Zamijesite tijesto za pitu od žumanjaka,šećera,vanilin šećera.Dodajte
brašno,margarin,mljevene orahe.Dobiveno tijesto podijelite na dva dijela.Prvi dio
razvaljajte i stavite u manji pleh obložen pek papirom.Tijesto premažite marmeladom
od šljiva ili po želji.
2. Za nadjev istucite bjelanjke u snijeg.Sir pomiješajte s koricom limuna,šećerom i vanilin
šećerom.Na kraju dodajte brašno i lagano snijeg od bjelanjaka.Nadjev ulijte na prvi dio
tijesta premazan marmeladom.
3. Drugi dio tijesta razvaljajte i stavite lagano preko kreme od sira.Tijesto izbodite
vilicom.
4. Pitu pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta-1 sat(ovisi o veličini pleha i visini
pite).Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar