Pages - Menu

ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Pita od kokosa i jabuka


Pomalo neobičan spoj kokosa i jabuka između prhkog tijesta....

Autor: lenazg

Sastojci:

prhko tijesto

300 g glatkog brašna
150 g omekšalog maslaca
70 g šećera
1 prašak za pecivo
4 žumanjka
1 žlica kiselog vrhnja

fil

pekmez od marelica
4 bjelanjka
100 g kokosovog brašna
150 g šećera
4-5 večih jabuka

Priprema:

1. Umjesite prhko tijesto. Utrljajte maslac u brašno, prašak za pecivo i šećer.Kad dobijete
mrvice dodajte žumanjke i vrhnje te umjesite.Tijesto podijelite na 2 dijela. Jedan veći
(2/3 tijesta) stavite u hladnjak, a manji u zamrzivač.
2. Ogulite i naribajte jabuke pa ih na žlici ulja propirjajte s 50 g šećera.Ohladite.
3. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.
4. Nakon pola sata izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte i stavite u tepsiju veličine
30×25. Namažite pekmezom tijesto pa na to stavite pirjane jabuke.
5. Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka. Kad je snijeg čvrst postupno dodajte 100 g šečera.
Na kraju umješajte kokos. Premažite po jabukama.
6. Izvadite tijesto iz zamrzicača i naribajte ga na šaum.
7. Pecite 20-25 minuta.

Posluživanje:

Pekmez možete zamjeniti marmeladom i nemora vaš izbor biti marelic

Izvor:(coolinarika.com)

Nema komentara:

Objavi komentar