Pages - Menu

subota, 17. siječnja 2015.

Penasta krempita za samo pet minuta!



Pripremanje poslastice kojoj je teško odoleti više ne mora da vam oduzima puno vremena.


Dok su naše majke i bake trošile silno vreme muteći kore, a potom kuvajući fil na pari od žumanaca, mleka, šećera i brašna, strah da kolač neće uspeti uvek je postojao.
Od danas – više nema brige!

Potrebno je: 400 grama keksa (običnog ili sa čokoladnim mrvicama), litar slatke pavlake, dve kesice „kremfiksa“ i kesica vanilin šećera.

Priprema: Keks poređajte u tepsiju. U činiju sipajte slatku pavlaku, pa dodajte „kremfiks“ i vanilin šećer. Mutite tri minuta, pa dobijenu smesu prelijte preko keksa. Odozgo stavite drugi red keksa i ostavite krempitu u frižideru najmanje tri sata.

Izvor:(nadlanu.com)

Nema komentara:

Objavi komentar