subota, 24. siječnja 2015.

NEPEČENI KOLAČ SA ČOKOLADNIM LOPTICAMA ZA POLA SATA


Sastojci:

1 Cheesecake Dolcela By Podravka
1 žlica kakaa
3 žlice mlijeka
60 g maslaca
350 ml mlijeka
300 g svježeg sira (mascarpone)
150 g čokolade

Priprema:

Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.
Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).
Utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.

Stavite u hladnjak na 20 minuta.
Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom (3 minute) da dobijete kremu.

Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.
Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.
U ostatak kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice (u obliku saća).

Posluživanje:

Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar