Pages - Menu

petak, 16. siječnja 2015.

Mozart kugle



Sastojci:

Amandelspijs
250 g mljevenih badema
250 g secera

1 jaje
naribana korica pola limuna
sok od limuna po potrebi
Potrebno jos
100 g mljevenih pistaca
1 1/2 zlica kakaa
200 g tamne cokolade
50 g mljevenih badema

Priprema:


 1. Amandelspijs
 2. Sameljemo oguljene bademe (250 grama) Dodamo secer (250 grama) Dodamo
izribanu koru limuna i sok od pola limuna. Dodamo 1 jaje i sve skupa izmjesamo u
procesoru. (ovakvo pripremljena masa od badema moze da stoji u frizideru desetak
dana)

2. Smjesu podjelimo na tri dijela. Prvi dio je najmani i u njega pomjesamo 100 g
mljevenih pistaca.
3. U drugi malo veci dio pomjesamo kakao.

4. U treci pomjesamo 50 g mljevenih badema
5. Od smjese sa pistacima pravimo male kuglice.
6. Zatim uzimamo smjesu sa kakaom i pravimo malo vecu kuglicu koje rastanjimo na
dlanu, u nju stavimo zelenu kuglu i umotamo te pomocu dlanova oblikujemo kuglu.
7. Na kraju uzimamo bijelu smjesu i pravimo jos vecu kuglu, koju takodjer raztanjimo na
dlanu te u nju umotamo tamnu kuglu. Nakon toga pomocu dlanova oblikujemo kuglu.

8. Istopimo cokoladu na pari i pomocu dvije viljuske stavljamo kugle u cokoladu te
vadimo. Cekamo da se malo ocijedi cokolada i stavljamo na pek papir.
9. Na kraju ostatak cokolade istresete u malu vrecicu i odrezete sasvim malo vrh te
ukrasite kugle.
10.Ostaviti da se cokolada stegne i posluziti.

Izvor:(coolinarika.com)

Nema komentara:

Objavi komentar