Pages - Menu

subota, 24. siječnja 2015.

Mljeveno meso u pire krompiru za 35 minuta


Sastojci:

400 g govedine, mljevene
1 kg krompira, oguljenog
1 glavica crvenog luka, narezana
1/2 litre mlijeka
200 g sira, herendanog
200 g paradajza, narezanog
ulje
sol
biber



Priprema:

Skuhajte krompir i napravite pire.
Zagrijte mlijeko i dodajte u pire. Promiješajte.
Zagrijte ulje u tavi.


U tavu dodajte luk i mljeveno meso. Kuhajte 5 minuta.
Dodajte paradajz i kuhajte još 5 minuta.
Začinite sa soli i biberom.
U posudu za pečenje stavite pola napravljenog pire krompira. Pire “zalijte” smjesom s mesom. Sloj mesa prekrijte ostatkom pirea.
Pospite sa sirom i stavite u pećnicu te pecite dok se sir ne rastopi.
Izvadite iz pećnice i poslužite.

Izvor: www.kuhar.ba

Nema komentara:

Objavi komentar