Ovo je moja omiljena oblanda, obozavam griz i zato sto je mamina! Moja
Mama nije neki veliki majstor za kolace ali ono sto zna da pravi, pravi
Autor: sibinka
Sastojci
1 velika solja za caj mleka
20 kasika secera
2 kocke cokolade za kuvanje
8 kasika griza
1 maragrin (250g)
1 manje pakovanje oblande
Priprema:
1. prokuvati mleko, secer i cokoladu, dok se sve lepo rastopi onda u to mleko dodati griz i
kuvati dok ne zgusne
2. u vrucu griz-smesu dodati na komade seckan margarin i dobro mesati
3. smesu ostaviti da se ohladi, samo toliko da je jos mlaka
4. griz smesu podeliti na 4 jednaka dela i filovati oblandu (rubicastu stranu), dobro
pritisnuti i staviti nesto tesko na nju i tako ostavite je do sutra dan
Posluživanje:
moja oblanda na slici je napravljena od duple mere i sa velike oblande
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar