subota, 24. siječnja 2015.

Kinder kolač


Svi oni koji su odrasli uz bilo koju Kinder čokoladu znaju koliko je dobra i kako ju je teško prestati jesti. Mi vas potičemo da i dalje nastavite konzumirati tu ‘rapsodiju za nepce’, a danas vam otkrivamo i kako napraviti svoju vlastitu verziju Kindera.

Sastojci:

(Za jedan biskvit)

3 jaja
40 g šećera
3 žlice tople vode
40 g brašna
1/2 praška za pecivo
10 g kakaa

Za kremu

1 l mlijeka
100 g Gussnela
30 g šećera
1 vanilin šećer
250 g maslaca
250 g šećera u prahu
Za čokoladnu glazuru

250 g čokolade
150 g maslaca

Priprema:

Potrebne su vam dvije biskvitne podloge za ovaj kolač pa onda gore navedene sastojke za biskvit jednostavno udvostručite. Svaki morate pripremiti zasebno.
3 jaja i 40 g šećera pjenasto miješajte električnom mješalicom 2-3 minute.
Nakon toga, pomiješajte 40 g brašna, 10 g kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera.

Odmah dodajte 3 žlice tople vode, a smjesu lagano izmiješajte i izlijte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta.
Pečeni biskvit malo ohladite i maknite papir za pečenje. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.
Dio hladnog mlijeka, oko 150 ml, pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i Gussnelom, a ostatak mlijeka zagrijte.
Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute.
Kremu ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno pjenasto izradili sa šećerom u prahu.
Za glazuru maslac zagrijte da zakipi, maknite s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljene kreme, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.

Izvor:(www.njamnjam.co)

0 komentari:

Objavi komentar