Sastojci:
Kolac: 310 gr tamna cokolada s 70% posto
kakaa
10 jaja ( veci )
Glazura: 185 gr tamne cokolade
Priprema:
1. Ukopcati pecnicu da se zagreje na 250 stupnjeva. Kalup za torte 20 ili 22 cm ( dublji
koji ima prsten/stranice sto se skidaju ) pokriti pek - papirom.
2. Tajna pripreme ove torte je raditi brzo kada se cokolada otopi i peci kolac na visokoj
temperaturi.
3. Na pari otopite 310 gr cokolade ( ukusna cokolada ).
4. Istucite cvrst sneg od 10 bjelanaka i trun soli.
5. Istucite zumanjke u pjenastu masu pa pazljivo ih dodati u rastopljenu cokoladu. Dodajte
nekoliko zlica snega od bjelanka pa malo promesajte a zatim brzo i pazljivo dodajte
ostatak snega, dok smesa ne postane poput sufle. Nemojte previse mesati
6. Pecite 8 minuta i nikako duze.
7. Pecenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta a zatim stavite u
hladnjak/frizider preko noci ili najmanje 12 sati.
8. Tortu okrenite na tanjir za posluzivanje i prelijte tankim slojem cokoladnog preliva, koji
ste dobili od 185 gr tamne cokolade.
9. Tortu ostavite 5 nibuta u frizider.
10.Prije posluzivanja ostar slasticarski noz umocite u toplu vodu i secite lagano tortu.
Posluživanje:
Posluziti sa svezim vocem.
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar