Sastojci:
50 dag čokolade za kuhanje
5 dl vrhnja za šlag
5 jaja
0,1 dag želatine u listićima
30 dag riže
20 dag šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
1. PODLOGA: Skuhati rižu, šećer i vanilin šećer, procijediti i prohladiti da bude mlako.
Pola količine želatine rastopiti u 1 dl hladne vode. Malo zagrijati, zatim dobro izmiješati
sa skuhanom rižom. Tako pripremljenu rižu staviti u kalup i napraviti kao podlogu za
tortu.
2. KREMA: Čokoladu za kuhanje rastopiti na pari. Od bjelanjaca napraviti snijeg, dodati
žumanca, zatim ručno umutiti rastopljenu čokoladu. U smjesu dodati 5 dl vrhnja i
izmiksati. U 1 dl hladne vode rastopiti drugu polovicu želatine, pomiješati s kremom i
izliti na pripremljenu podlogu od riže. Tako pripremljenu tortu staviti u frižider da se
dobro stisne.
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar