Pages - Menu

petak, 30. siječnja 2015.

Brza i laka gibanica gotova u tren oka.


Sastojci:

500 gr jufki za pitu
300 gr punomasnog bijelog sira
200
0 ml jogurta
100
0 ml ulja
4 jaja
1 prašak za pecivo
so


Preljev
100 ml vode
1 kašika ulja
malo soli


Način pripreme:


Bjelanca odvojite od žumanaca i umutite u čvrst snijeg.
Sir izmrvite pa pomiješajte sa uljem, jogurtom, žumancima i praškom za pecivo.
Umiješajte bjelanca i dobro promiješajte.
Tepsiju premažite uljem.
Šečer umutit sa čokoladom.
Kore gužvajte i umačite u smjesu.
Prelijte ostatkom fila i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 30 minuta.
Izvadite iz rerne i prelijte smjesom vode, ulja i soli i još kratko pecite u rerni zagrijanoj na maksimum.

Izvor:(domacica.com)

1 komentar: