srijeda, 12. studenoga 2014.

SVEMOGUĆI SLANI RASTVOR: Oslobodite se glavobolje i pritiska za 20 minuta!


Ukoliko imate jake, neizdržive bolove u glavi ili patite od povišenog pritiska, isprobajte provereni lek koji će eliminisati tegobe za jako kratko vreme...
Pripremite oblog od gaze ili tanke pamučne tkanine. Savijte gazu u 8 slojeva; širina obloga trebalo bi da odgovara visini čela, a dužina obimu glave.

Posle toga, ugrejte 250 ml vode do 60-70 C i rastvorite u njoj dve ravne kafene kašike soli. Dobićete 8%-ni slani rastvor.
Glavobolju često uzrokuje hana koju jedemo. Saznajte koje namirnice mogu da budu okidači glavobolje!


Toplom vodom brzo umijte čelo, uši, potiljak. Pokvasite oblog u slanom rastvoru, lagano iscedite, protresite da se malo prohladi i nime obmotajte glavu, uši i potiljak. Da bi oblog stajao, stavite na glavu pamučnu maramu i lezite.

Već posle nekoliko minuta osetićete olaksanje, ali ne žurite sa uklanjanjem obloga. Ostanite da ležite još dvadesetak minuta. Posle uklanjanja obloga, čelo, uši i potiljak opet operite toplom vodom.
Pročitajte još sedam prirodnih načina da odagnate glavobolju!
Unos soli u organizam izaziva otečenost i povišen krvni pritisak, ali slane obloge deluju upravo suprotno, kroz kožu, podstičući izbacivanje tečnosti iz organizma, dakle, deluju kao diuretik. Na sličan način možete da se oslobodite otoka na nogama.

Izvor:Femina

0 komentari:

Objavi komentar