srijeda, 12. studenoga 2014.

NAKON ŠTO PROČITATE OVAJ TEKST, MOŽDA VIŠE NIKADA NEĆETE NADOGRADITI NOKTE: Manikir može da bude i vrlo opasan!


Dugi, kratki, šareni, špicasti, kockasti ali i vrlo opasni!

Da upravo tako, jeste li znali da manikir može da bude i vrlo opasan za zdravlje, ako niste  pomno pratite naše izlaganje. Sve nam je jasno, manikir je postao vrlo popularan i skoro svaka druga djevojka (žena) vodi računa o izgledu svojim ruku – tačnije noktiju, te na razne načine trudi se da izgleda ljepše .


Ljepota boli, kažu žene koje se često uljepšavaju na razne načine i raznim tretmanima, krenimo samo od depilacije koja je veoma bolna, no kako rekosmo u naslovu i najavi manikir zapravo može biti opasan za život što je velika razlika… Nakon ovog teksta možda više nikada nećete nadograditi nokte!

UV LAMPA PUT DO DO RAKA

Neka istraživanja pokazala su da UV svjetla u lampi za sušenje gela noktiju mogu da izazovu rak kože ruku. Ako budete i dalje išli na nadogradnju noktiju bez obzira na ova upozorenja onda barem koristite kremu za ruke 15 minuta prije same nadogradnje noktiju ili nađite neki salon u kojem su led lampe jer led lampe su manje rizične.

PAZITE KOME IDETE DA VAM ULJEPŠAVA NOKTE

Vrlo je važno da znate kome zapravo prepuštate da uređuje vaše ruke (nokte) to mora biti neko kvalifikovan za to, posebno jer radi sa hemijom i materijalima koji dolaze direktno u dodir sa kožom. Osim toga danas je sve preplavljeno od kućnih radinosti pa isto tako pazite od koga i kako tete koje vam rade nokte naručuju svoju robu (koliko je ta roba jeftina i kvalitetna)


PAZITE I LAKOVE ZA NOKTE, BIRAJTE KVALITET

I lakovi za nokte su vrlo važni i sa odabirom proizvođača morate dobro da pazite.
Neki lakovi u sebi imaju supstancu butilatni hidrokianisol ili dibutil ftalat, toluene i formaldehid – hoće li vas iznenaditi da u navedenom možemo naći kancerogene supstance?

INFEKCIJA

Kada smo spomenuli salon za uređenje noktiju zaboravili smo reći zbog čega je još važno paziti kome povjeravamo ruke na uređenje. Dobro pratite da li majstorice vaših ruku čiste pribor za uljepšavanje noktiju i na koji način to rade. Nismo svi isti, pa ni higijena kod svakoga nije ista.
Nadamo se da će vam koristiti naše riječi i da ćete od sada paziti na svoje zdravlje prvenstveno jer ljepota je svakako prolazna :)

(Doznajemo.com/S.Nišić)

0 komentari:

Objavi komentar